Články

123
Horké soli: Epsomská a Glauberova soľ

Horké soli: Epsomská a Glauberova soľ História Epsomskej soli sa začala písať v 17. storočí, kedy farmár, žijúci neďaleko mestečka Epsom v Anglicku objavil studničku bohatú na síran horečnatý. Bol to múdri muž, a tak mu netrvalo dlho kým odhalil liečivé vlastnosti síranu horečnatého. Začal ho využívať najprv pre seba, neskôr aj pre známych a priateľov. Postupne sa tento „zázrak“ šíril, až za hranice mesta, kde ho s obľubou nazývali Epsomská soľ. Jej chemický vzorec je MgSO4 a častokrát je označovaná aj ako Horká soľ, práve kvôli jej špecifickej chuti.

8 úžasných faktov o orechoch, ktoré ste nevedeli: Zistite, ktoré sú najviac vhodné pre váš organizmus

Potraviny nám poskytujú širokú škálu rozličných živín. Niektoré živiny sú nevyhnutné pre produkciu energie, iné zase pre správnu funkciu orgánov, správne využitie potravy a rast buniek. Najlepším prirodzeným zdrojom na získanie minerálov a zdravých tukov sú orechy.

Zázračná bylinka, ktorá si poradí s každým problémom: Vypestovať ju môžete aj doma!

Možno ste doteraz netušili o benefitoch rastliny aloe. Hovorí sa jej aj kráľovná medzi liečivami. Tieto jej účinky môžete využiť vo svoj prospech aj vy.

Arónia čiernoplodá – temný zázrak

http://www.gojiberries.sk/100-bio-stavy-hasenfit-rakusko/280-100-stava-z-aronie-s-vycapnym-ventilom-3-l/   Viete čo je to Arónia čiernoplodá??? Je to mocná bobuľka, ktorá funguje ako veľmi účinná forma prevencie voči chorobám a pomáha aj pri liečbe mnohých ochorení.

Zdroje antioxidantov

Za posledné desaťročia sa ukázalo, že za mnohými chronickými či civilizačnými ochoreniami stojí v pozadí takzvaný oxidačný stres

Spaľujúce kombinácie

Spomalený metabolizmus je najväčším zabijakom snahy schudnúť. Čím ho nakopnete?

Brusnice: Drobný zázrak pre vaše močové cesty

Malé červené bobuľky iste dobre poznáte, a nielen v tradičnej sviečkovici či s vyprážaným camembertom! Brusnice sú jednotkou v boji proti zápalom. Ak vás teda trápia zapálené močové cesty a bolestivé močenie, niet lepšieho prírodného lieku ako sú práve brusnice.

Rakytník má desaťkrát viac vitamínu C ako pomaranč

Ovocnú šťavu z rakytníka rešetliakovitého ako zmes troch rozličných látok – oleja, vody a dužiny opísal už švajčiarsky botanik a lekár Johannes Bauhin v 16. storočí. Dnes ich všetky využívame.

Certifikáty

biologica bio-siegel eu-bio-logo produkt ekologickeho zemedelstvi fairtrade

Design Filip Jánoš; Tvorba web stránok - Ján Ďuriga

TOPlist