Hrsť semien denne urobí s vaším telom zázraky

Hrsť semien denne urobí s vaším telom zázraky: Nová brána k vynikajúcemu zdravotnému stavu!


Sú nenápadné, ale majú obrovský dopad na naše telo. Semená sú bohaté na tuky a bielkoviny rovnako ako živočíšne produkty, avšak ich účinky na náš organizmus sú diametrálne odlišné. Pozrite si, aké zázraky s vaším telom urobí hrsť semien denne!

Semená sú novodobou bránou k lepšiemu zdravotnému stavu Semená sú novodobou bránou k lepšiemu zdravotnému stavu

Stovky lekárskych štúdií potvrdili, že semená výrazne predlžujú život a chránia ľudský organizmus pred chorobami. Majú rovnaké prednosti ako orechy a dokonca v niektorých prípadoch ešte lepšie. Každé semienko i keď to tak navonok nevyzerá, je žijúca forma potraviny v obale. Obrovským poznatkom je to, že ak ich uskladníte vo vhodnom prostredí, sú schopné vyklíčiť aj o 200 rokov.

Ľanové a slnečnicové semená

Obsahujú omega-3 mastné kyseliny (nevyhnutné pre zdravie), sú bohaté na protirakovinové lignany a ich slizové látky zvlhčujú črevá a uľahčujú ich pohyby. Sú to práve ľanové a slnečnicové semienka, ktoré obsahujú viac lignanov ako ktorékoľvek potraviny. Zlúčeniny rastlinného pôvodu viažu receptory estrogénu a pôsobia proti jeho rakovinotvorným účinkom na prsníkové tkanivá. 

Semená majú výborné antioxidačné účinky. Nemusia sa konzumovať vcelku, ideálne je, keď ich pomeliete. Slnečnicové semená sú mimoriadne bohaté na vitamín E, selén, železo a ďalšie minerály. Obsahujú 22% kalórií z bielkovín a sú bohaté na aminokyselinu tryptofán. To je dobré najmä pre ľudí, ktorí sa priklonili k vegetariánstvu alebo vegánstvu a tiež pre flexitariánov či nutritariánov. 

Tekvicové semená 

Semená z tekvice sú takisto veľmi bohaté na omega-3 nenasýtené mastné kyseliny, okrem toho obsahujú veľké množstvo fytochemikálií a disponujú dôležitými zložkami pre naše telo ako vápnik, zinok a železo. 

Sezamové semená

Málokto možno vie, že sú to práve sezamové semená, ktoré si držia prvenstvo v obsahu vápnika spomedzi všetkých doposiaľ objavených potravín sveta. Navyše, obsahujú všetky ľahko vstrebateľné zložky vitamínu E a zvyšujú bioaktivitu vitamínu E v organizme. Prírodný vitamín E má zložité chemické zloženie pozostávajúce z alfa-, beta-, gama-a, deltatokoferolov a tokotrienolov, ktoré sa nachádzajú v listoch a semenách rastlín. Vitamín E je bojovník proti radikálom. Pomáha regulovať činnosť imunitného systému človeka a pre náš život je nevyhnutný. Na rozdiel od syntetických doplnkov vitamínu E, je tento prírodný o mnoho lepší. Syntetický vitamín E má v sebe väčšinou iba jeden alebo dva izoméry vitamínu E. 


Read more: http://feminity.zoznam.sk/c/892775/hrst-semien-denne-urobi-s-vasim-telom-zazraky-nova-brana-k-vynikajucemu-zdravotnemu-stavu#ixzz2wTxHst80

Certifikáty

biologica bio-siegel eu-bio-logo produkt ekologickeho zemedelstvi fairtrade

Design Filip Jánoš; Tvorba web stránok - Ján Ďuriga

TOPlist